• (374) 215 1107
  • İletişim
  • Arama Yap
  • Site Haritası
  • Anasayfa
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU / MERKEZ Bolu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atatürk Köşesi
  1. Anasayfa
  2. Gıda Teknolojisi Alanı
Gıda Teknolojisi Alanı

Gıda Teknolojisi Alanı

31 18.12.2012 56112

GIDA TEKNOLOJİSİ

—  Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri, modern teknolojileri uygulayarak işleyen ve güvenli gıda üretimini sağlamak için duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden gıda kontrol hizmetlerini gerçekleştirerek tüketime uygun gıda maddeleri üreten ve insan beslenmesine sunan bir teknoloji dalıdır.

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANININ AMACI

—  Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan eğitim ve öğretim programı ile sektörün ihtiyaçlarına ve gıda mevzuatlarına uygun üretim yapabilen, gıda kalite kontrol analizlerini yaparak sonuçlarını gıda mevzuatlarına göre yorumlayabilen, analiz sonuçlarının gıda üretim prosesleri üzerindeki önemini kavrayabilen, kişisel gelişiminin yanı sıra mesleki anlamda kendini geliştirebilen bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek bu gelişmeleri mesleğine uygulayabilen nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

—  Alanımızda tek dal mevcut olup GIDA TEKNOLOJİSİ dalıdır.

—  Öğrencilerimiz alanımızdan GIDA TEKNİSYENİ unvanı ile mezun olmaktadır.

Meslek Lisesinden mezun GIDA TEKNOLOJİSİ öğrencisi artık bir teknisyendir.
GIDA TEKNİSYENİ Gıda İşletmelerinde ne iş yapar?

●Planlanmış olan üretimin gerçekleştirilmesi için Gıda Mühendisi ve Gıda Teknikerinin gözetimi altında; Her türlü gıda maddelerinin işlenmesinde çeşitli teknikleri kullanır.

● Gıdaların sağlığa uygunluğunu kontrol için gıdalardan ve gıda katkı maddelerinden örnekler alır.

● Laboratuvarda değişik yöntemler kullanarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapar, sonuçları yorumlar, gerekli raporları düzenler, çıkan sonuçları ilgili kişilere iletir.

 

2- STAJ YAPILAN KURUMLAR

ERPİLİÇ, BOLCA HİNDİ, BEYPİLİÇ, BARİLLA-FİLİZ MAKARNA, BOLÇİ, AKMİNA, MUDURNU HELVACILIK, ÖZDİLEK, BOLU BELEDİYESİ, TAŞKESTİ SU.

3- 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Türkiye Gıda Güvenliği Derneğinin 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi'nde düzenlenen 'GIDA GÜVENLİĞİ FARKINDALIK PROJE YARIŞMASI'na katılım gösterdik. Öğrencimiz Zahide Nazlı AYDEMİR- TATA (TARİH TAKİPÇİSİ) projesiyle Türkiye 3.sü olmuştur.

4-  4 yıllık Fakültelerin

—  Gıda Mühendisliği

—  Beslenme ve Diyetetik

—  Gıda Teknolojisi

—  Hayvansal Üretim

—  Su Ürünleri Mühendisliği

—  Süt Teknolojisi

—  Ziraat Mühendisliği

—  Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

—  Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2 yıllık Meslek Yüksek Okullarının

Arıcılık TYT

Aşçılık TYT

Bağcılık TYT

Bahçe Tarımı TYT

Bitki Koruma TYT

Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi TYT

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi TYT

Endüstriyel Tavukçuluk TYT

Et ve Ürünleri Teknolojisi TYT

Fındık Eksperliği TYT

Fidan Yetiştiriciliği TYT

Gemi Aşçılığı TYT

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi TYT

Gıda Teknolojisi TYT

İkram Hizmetleri TYT

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği TYT

Mantarcılık TYT

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi TYT

Organik Tarım TYT

Ormancılık ve Orman Ürünleri TYT

Pazarlama TYT

Peyzaj ve Süs Bitkileri TYT

Sağlık Turizmi İşletmeciliği TYT

Seracılık TYT

Sulama Teknolojisi TYT

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği TYT

Süt ve Besi Hayvancılığı TYT

Süt ve Ürünleri Teknolojisi TYT

Şarap Üretim Teknolojisi TYT

Tarım TYT

Tarım Makineleri TYT

Tarımsal İşletmecilik TYT

Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi TYT

Tarla Bitkileri TYT

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler TYT

Tohumculuk Teknolojisi TYT

Turizm ve Otel İşletmeciliği TYT

Turizm ve Seyahat Hizmetleri TYT

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) TYT

Yağ Endüstrisi TYT

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi TYT

 

 

GIDA TEKNİSYENİNİN ÇALIŞMA ALANLARI

—  GIDA ÜRETİMİ YAPAN FABRİKALARININ LABORATUVARLARI

—   ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARLARI

—  YEMEK FABRİKALARI

—   LABORATUVAR SORUMLUSU OLARAK TÜM GIDA İŞLETMELERİNDE

—  EKMEK FABRİKALARI

—  SÜT FABRİKALARI

—  ET FABRİKALARI

—  MEYVE SUYU FABRİKALARI

—  BİSKÜVİ FABRİKALARI

 

İLGİLİ İÇERİKLER

Gıda Teknolojisi Alanı

18-12-2012
Devamı >>
Geri Bildirim

İletişim

Adres:
Tepecik Mah. Cumhuriyet Cad. No 297 Merkez/BOLU

Telefon
0374 215 11 07


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın
MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.